Egy új, 1846 m hosszúságú kerékpárútszakasz került átadásra tegnap a Tóvárosi lakótelepen, a Hernád jobb partján. A kétsávos, tehát gyalogosok által is használható szakaszt, a Cesty Košice cég építette csaknem 90 ezer euróért. Az eseményen részt vett Jaroslav Polaček főpolgármester, Veronika Urbanovičová kerékpár-koordinátor és Karol Labaš aktivista is.

Polaček elmondása szerint a kerékpárosok így már egy összefüggő 7 km-es útszakaszt vehetnek igénybe, és a kerékpáros közlekedés fejlesztésére 1 millió eurót különítettek el a városi költségvetésből. Emellett pedig megépítésre kerülnek még zöld tetővel ellátott fedett kerékpártárolók is. Ezek a következő helyeken lesznek megtalálhatóak: a vasúti pályaudvar előtti téren, a magisztrátusnál, a Trebišovská Alapiskolánál és a fedett uszodánál. Az elkövetkezendő napokban pedig városszerte megkezdik a 400 kerékpártó elhelyezését, főleg az főleg iskolák, üzletközpontok, sportpályák, városi hivatalok, szabadidőközpontok mellett és más, kerékpárosok által látogatott helyeken..

Ezek mellett jövő hónapban megkezdődik a Csermely-völgyi kerékpárút egyik szakaszának építése is. Ennek hossza 521 m lesz és a gyermekvasút állomásának épületétől a Cvičná skala irányába fog húzódni. Továbbá, a város a KVP lakótelepet és Nyugat városrészt is szeretné ilyen módon összekötni. Az itteni szakasz kivitelőzéjének kilétére már jövő héten fény derülhet. A munkálatok első szakasza során nem csak az új utak megépítésére fog sor kerülni, hanem a már meglévők felújítására és kiszélesítésére is.

Forrás, borítókép: Kassa városa