A Jégexpressz turista-különjárat visszatér a vágányokra az idei téli szezonban. Az utasokat  a Szlovák Paradicsomba szállítja, ahol túrák, síelés és egyéb érdekes programok várják őket. A Kassa Régió Turizmus információi alapján a járat februártól szombatonként fog közlekedni. Az újdonságok közé tartoznak a szervezett túrák és a nordic walking is.

A járat a következő menetrend szerint közlekedik majd:

Kassa (7:55) – Sároskőszeg – Margitfalva – Gölnicbánya – Merény – Hollópatak – Imrikfalva – Sztracena – Dobsinai-jégbarlang – Garamfő, panzió. Visszafelé pedig 18:48-kor indul majd.

Rastislav Trnka megyeelnök elmondása szerint, a megyei turizmus fellendítéséhez és támogatásához a kirándulási tippeken kívül az egyes úticélokra való eljutást is biztosítani kell az emberek számára. „Idén is kínálunk extrákat az érdeklődök számára. Ilyenek például az egyes síközpontokra érvényes kedvezményes síbérletek, amelyeket már a vonatjeggyel együtt meg lehet vásárolni. Abban bízunk, hogy ezzel nem csak a kirándulóknak okozunk örömet, hanem a síkőzpontok tulajdonosainak és üzemeltetőinek is.” – tette hozzá.

Lenka Vargová Jurková, a Kassa Régió Turizmus igazgatónője szerint az újdonságokat főleg a korábbi tapasztalatokra és az utasok igényeire alapozva vezették be. Ahogy elmondta, idén a gyalogos túrázókat is figyelembe vették, kiknek túravezetővel kísért csoportost túrázást és oktatóval kísért nordic walking-ot biztosítanak be. „Fontos megemlíteni, hogy a Jégexpressz nem csak A-ból B-pontba való eljutásról szól, hanem minél több helyi szervezettel való együttműködésről is. Ezzel a vonattal olyan új, téli szabadidős tevékenységeket szeretnénk bemutatni az embereknek, amelyekről lehet, hogy eddig nem is hallottak.” – tette hozzá azzal, hogy a turistajárat a nagyobb, #KASSA MEGYÉBEN TELELEK nevű kampány része, melynek célja a kevésbé ismert síkőzpontok, téli sportok és turizmus népszerűsítése.

„A Kassa Régió Turizmussal való együttműködés minden Jégexpressz-szezon után megtérül. Büszkék vagyunk rá, hogy mi is hozzájárulunk az országunk turisztikai adottságainak népszerűsítéséhez, amelyekből nem szenvedünk hiányt. Bízom benne, hogy a járat népszerűségét továbbra is fenntartjuk majd.” – nyilatkozta Filip Hlubocký a Szlovák Vasúttársaság ügyvezető igazgatója.

További információk itt találhatóak.