A tárgyalásokat követve a közegészségügyi hivatal szakemberei arra a döntésre jutottak, hogy a jelenleg hatályos járványügyi intézkedések mellett nincs lehetőség a hagyományos karácsonyi vásár megrendezésére a Fő utcán. Ennek értelmében az ünnepségekre sem kerülhet sor az Immaculata szoborcsoport mellett lévő színpadon. A szilveszteri ünnepség megrendezését egyelőre kérdőjel övezi – erről csak később fognak dönteni. A város mindenesetre elkészítette a tűzijátékkal tarkított kultúrprogramot. A lakosok kompenzációként megtekinthetik a történelmi városközpont karácsonyi díszkivilágítását, amelyet a Városi parkban kialakított Meseország is gazdagít. Az utóbbiban 16:30-tól 21:00-ig olyan kivilágított mesefigurák és szimbólumok várják a gyerekeket, mint Piroska, Mézeskalácsház és Holleanyó.

A Dominikánusok tere

Van jó hír is

Ezzel ellenben a közegészségügyi hivatal jóváhagyta a TEHO kérelmét a műjégpálya üzembe helyezését illetően. Ennek értelmében december 17-én ünnepélyes keretek között megnyílik a nyilvánosság előtt a Városi parkban található műjégpálya. December 18-án pedig baráti hokimeccset játszik a HC Kosice és a Liba Academy. Fontos megemlíteni, hogy a hatályos járványügyi rendelkezések értelmében a pályát csak beoltottak és a betegségen átesettek vehetik igénybe, tehát OP rezsimben fog és korlátozott számú korcsolyázóval fog üzemelni. A pályán egyszerre csak 33 személy tartózkodhat, a közönség jelenléte szintén nem engedélyezett. Ezen kívül az üzemeltetőnek biztosítania kell a sorban várakozó személyek közötti 2m-es lépéstávolságot, valamint a kapacitás túl nem lépését.

A 40×20 m méretű mobil műjégpálya kialakításának költségei 552 ezer eurót tettek ki. A nyilvánosság számára egészen márciusig látogatható lesz reggel 9-től este 20:30-ig. A karbantartási szünetre kedd délutánonként fog sor kerülni, de a jeget ugyanígy működés közben is karban fogják tartani. A pálya egészen addig üzemelhet, amíg a kinti hőmérséklet nem haladja meg a 10 fokot. Ezzel egyúttal a város azt szeretné, hogy a délelőtti órákban elérhető legyen az alapiskolák diákjai számára, mégpedig a testnevelés órák keretében.