Közép- és Kelet-Európa legnagyobb fapados légitársaságának jó oka volt arra, hogy megünnepelje a kassai bázisának megnyitását, ugyanis alig három és fél év alatt több mint négyszázezer utas vette igénybe a szolgáltatásaikat.

A Wizz Air flottája 73 darab A 320- as és A 321-es airbusból áll. 26 bázisukról több mint 450 légi útvonalat kínálnak. Repülőik 38 országon belül 129 várost kötnek össze.

Az első kassai repülésre 2013 szeptemberében került sor, akkor, amikor Kassa Európa kulturális fővárosa volt. A Wizz Air Kassa és London légi járatokkal való elérésén kívánt segíteni. A számításaik jónak bizonyultak. Az első két év légi forgalmának sikeres bővülését megtapasztalva 2015 június 5 – től kezdve Kassán hozták létre a Wizz Air 20. bázisát, amivel 36 új munkalehetőséget is teremtettek az ittenieknek.

Kassáról az utasok jelenleg három útvonalon utazhatnak az Egyesült Királyságba. 2015-ben például 175 ezren éltek ezzel a lehetőséggel. 2015 szeptemberében a wizzair.com honlap szlovák verziójának beindításával tovább egyszerűsödött a repjegyek lefoglalásának lehetősége. Itt is felhívjuk a figyelmet, hogy ezen a weboldalon az érdeklődők már 19,99 eurótól kezdve hozzá juthatnak az egy irányú menetjegyhez.

Kassával kapcsolatosan Wallois Tamara, a Wizz Air kommunikációs igazgatója így nyilatkozott: „Hatalmas öröm számunkra Kassán ünnepelni ezt a fontos mérföldkövet. Az első kassai repülőút több mint három éve volt és mára az utasaink száma már meghaladta a négyszázezret. Kilenc hónap alatt az idén további 26 százalékkal nőt az utasok száma. Kassához továbbra is hűek maradunk. Legénységünk minden utast szeretettel fogad a Wizz Air járatain.”

Michal Tmel, a Kassai Repülőtér vezérigazgatója is elégedetten állapította meg, hogy a több mint három éves együttműködés során a Wizz Airrel egy nagyon termékeny kapcsolatot sikerült kialakítaniuk. Ehhez még azt is hozzá fűzte, hogy ezzel a légitársasággal továbbra is Kelet-Szlovákia légúti elérhetőségének fejlesztésén fognak dolgozni.

Az ünnep alkalmából a Wizz Air a kassai járat 444 444.- dik utasát egy ingyenes retúr repülőjeggyel lepte meg, amit tetszés szerint választhat ki a társaság bármely járata közül.

EME