A Buzitai citerazenekar 2002 novemberében alakult a helyi alapiskola diákjaiból. A csoport jelenleg öt tagot számlál: Görcsös Rita, Mikókai Zsuzsanna, Lazúr Noémi, Mohňanský Dominika, Mohňanský Veronika. Vezetőjük Görcsös János. A csoport az együtt töltött 12 év alatt számos rendezvényen szórakoztatta a közönséget, és mutatta meg mire képes ez a kis csapat. A cseh- és morvaországi magyarok szövetségének jóvoltából felléptek Prágában, élőben zenéltek a lublini rádióban, valamint a Lengyel állami televízió is készített róluk felvételt. Felléptek már a Pozsonyi Casinoban, Székelyföldön, Budapesten…

2005-től rendszeres résztvevői a Bíborpiros Szép Rózsa népzenei vetélkedőnek, ahol több ízben aranysávos minősítésben részesültek. A lányok 2 alkalommal nyerték el az Országos Citerafesztivál fődíját (2011, 2012). A csoport 2010-ben először jutott el Budapestre a Vass Lajos népzenei vetélkedő Kárpát-medencei döntőjébe, ahonnan Vass Lajos nagydíjjal távozott. Tavaly és idén ők is képviselték Szlovákiát a Külhoni Magyar Fiatalok Találkozóján, Budapesten, Gödöllőn és Zánkán. Az idei találkozón magyarországi mentorok (Szirtes Edina Mókus, Kökény Richárd) foglalkoztak a csoporttal. „Hatalmas élmény volt számunkra, hogy aug. 19-én, a Clark Ádám téren (Lánchíd budai hídfőjénél) több külhoni magyar fiatallal, több ezer ember előtt léphettünk fel, olyan fantasztikus zenészekkel, mint Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa zenekar.

A csoport rövidtávú céljai között szerepel egy CD elkészítése, melynek keresztelője előreláthatóan karácsonyra várható

A zenekar fő célja, hogy tolmácsolja a népzene iránt érzett szeretetét, minél több mosolyt csalva közönségük arcára. A lányok remélik, a jövőben még sok szép és örömteli pillanatot, fellépést, próbát, kirándulást…tölthetnek el együtt.