A határon túli magyar kötődésű városok közül Kassán már ötödször rendezik meg a Magyar Dal Napját. A Rodóstói-ház kertjének színpadán 14 órától a miskolci Csiribiri Együttes szórakoztatta a gyerekeket, akikre ezt követően a fejedelem – II. Rákóczi Ferencszobra körül estig tartó játszóházi foglalkozás várt.

Pereverzia Zoltán, Csiribiri zenekar: Én szerintem azért fontos a magyar dal gyerekkorban mert túl sok olyat lát az ember a televízióban ami nem magyarul hangzik el, és itt viszont magyarul énekelünk érthetően-ami számunkra is érthető és élvezhető.

délutáni pillanatok:

A felnőttek műsorát a Csemadok kassai Őszirózsa hagyományápoló énekkara, valamint a nagykaposi citerazenekar kezdte ung-vidéki és gömöri dalokkal. Kassán a délután folyamán a Thália Színház és a Kassai Állami Színház művészei magyar operákból, operettekből és musicalekből adtak ízelítőt, majd népzenészek és a rozsnyói Labirint zenekar koncertje következett. Az esti főműsorban Péter Szabó Szilvia a Nox zenekar korábbi énekesnője, valamint a miskolci Thunder Jack és a kassai Jazzamice zenekar lépett közönség elé.