Április 22-én Kassán a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola tanulói is megemlékeztek az egyik legjelentősebb természetvédelmi világnapról, a Föld napjáról. Ebből az alkalomból az alsó tagozat diákjai ismét részt vettek a szabadidőközpont által szervezett hagyományos Föld-napi rendezvényen, aminek az idén a Kelet-szlovákiai Múzeum adott otthont. A gyerekek először megnézték az „Út az őskorszakba” nevezetű érdekfeszítő földtörténeti kiállítást, ahol bepillantást nyertek a milliónyi évvel ezelőtti élővilág sokszínűségébe. Legnagyobb sikere az őslényparknak volt, mert életnagyságú dinoszauruszokkal és mamutokkal is találkozhattak. A tárlat megtekintése után mindenkinek lehetősége volt próbára tenni tudását és jártasságát számos természettudományi állomáson ásványismeretből, növényhatározásból és madárhangok felismeréséből, akár Öko – kvízen is részt vehettek és újrahasznosított alapanyagokból könyvjelzőt és készíthettek.  A múzeum udvarán vidám foglalkozásokkal folytatódott a program. Volt kincsvadászat, célbadobás, halászás, gólyalábon járás, kirakójáték, de még arcfestés is. Azonban az idén is a legnagyobb népszerűségnek a kutyusok bemutatója örvendett.

A vidám délelőtt után az iskolában a gyerekek folytatták a természettel kapcsolatos foglalkozásokat, Föld-napi rajzokat készítettek, természetvédelmi filmet vetítettek és virágokat ültettek az iskola kertjébe.

Elhatározták, hogy az év minden napján tenni is fognak valamit saját környezetükért, Földünk megmentéséért- továbbra is papírt, használt elemet gyűjtenek, virágot, fákat ültetnek, és takarékoskodnak az energiával.

Tóth Mónika