Mindössze három napuk maradt a kérvények benyújtására azoknak a kereskedőknek, akik idén standot szeretnének bérelni Kassa Fő utcáján a hagyományos karácsonyi vásár ideje alatt. Idén december 5-től 23-ig, majd december 26-tól január 6-ig tart a kassai karácsonyi vásár – derül ki abból a felhívásból, melyet Kassa honlapján tettek közzé. A kereskedőknek több kritériumnak kell megfelelniük, hogy megkapják az engedélyt. Ezek a feltételek Kassa kötelező érvényű rendeletében foglaltatnak. Az ott leírtak alapján egyebek mellett bőrből, fából, agyagból, textíliákból készült termékeket, könyveket, mézet, sajtokat, édességeket, sört, bort és helyben fogyasztható meleg ételeket lehet árulni. Az árusoknak rendelkezniük kell a termék forgalmazására vonatkozó engedélyekkel.

Árusítani csak a Városi Erdők (Mestské lesy) vállalat által gyártott fastandokon, illetve az ezekhez hasonló és a műszaki követelményeknek megfelelő saját bódékban lehet. Szigorúan tilos puncsot vagy hasonló italt árusítani, mivel az egyik hagyományos attrakció a főpolgármesteri puncs árusítása, melynek bevételét jótékony célra költik minden éven. Az árusok bérleti szerződést kötnek a várossal, amely meghatározza a bérleti díj összegét.

A karácsonyi vásár hagyományosan rengeteg embert vonz, köszönhetően a kínálatnak és a kísérőprogramoknak, így feltételezhető, hogy idén is sokan érdeklődnek majd az árusítás lehetősége iránt. A kérvényeket október 10-ig, e-mailben, vagy postai úton kell eljuttatni a kassai magisztrátushoz. További részletek és információk a www.kosice.sk honlapon találhatóak. (mmi)