Nem engedik be a RegioJet-et a kassai vasútállomás épületébe

A cseh magánszállító – a RegioJet szerelvényein a kényelemmel és a kedvezőbb jegyár kínálattal akarja legyőzni a már hosszú évek óta konkurenciamentes állami vasutat. A Pozsony-Kassa vonalon decemberre tervezi az InterCity-vonatok indítását.  A kassai vasútállomás még mindig egy építkezési telekre hasonlít. A felújítás után viszont már egy modern központot kapunk, ahol üzletek, kávézók és gyorséttermek lesznek. ARegioJet is itt szeretné megoldani a menetjegyek árusításár, de ellenállásba ütközött.

„Az állami vasúttársaság blokkolja a rendelkezésre álló kasszákat, ezekben nem engedélyezi nekünk a jegyárusítást. Mivel a legtöbb utas közvetlenül az állomáson vásárolja meg a menetjegyeit, ez számunkra nagy problémát jelent” –panaszkodottRadimJančura, a RegioJet tulajdonosa.

Az állami vasúti társaság nem szándékozik visszavonulni

“A térségeket, melyeket szerződéses alapon használunk – amelyekbe saját magunk invesztáltunk – továbbra is a mi szándékunkban áll használni “ – szögezte le Jana Morháčová, a Szlovák Államvasutak szóvivője.

Az utaskiszolgáló helységekért folyó harc tehát már a láthatatlan háttérben elkezdődött és láthatóvá december 14-én válik majd, amikor a korareggeli órában, 05:15-kor az első járatot indítja a RegioJet.

“Ha nem sikerül megegyeznünk, akkor a kasszák elé rögtönzött standokat építünk, ahol lányok fogják a jegyeket árulni. Ez nyilván méltatlan helyzetnek fog számítani, de a károk minimalizálása végett kénytelenek leszünk akár ilyen megoldáshoz fordulni“ – árulta el RadimJančura.

Káplár Szilvia