Tradíció, töretlen tekintély, patina, igényesség, magas színvonalú oktatás, modern műszaki berendezések, keresett szakok, továbbtanulási lehetőségek, versenyképesség, kiváló tanári kar, aktív diák- és kollégiumi élet. Ez mind a kassai Szakkay József Szakközépiskola.

Az „ipari” mint fogalom: 1872-ben alapította Szakkay József, akinek a nevét az iskola már több éve viseli. 143 éve a műszaki és gazdasági tudás központja. A sok változást megélt intézmény mindig alkalmazkodott a kor igényeihez. Az „ipari” a szlovákiai magyar nyelvű középiskolai oktatásban évtizedek óta a szakértelem és a magyarság fogalmát jelenti. A diákok sikeresen szerepelnek a különböző tanulmányi versenyeken, könyvtári olvasómaratonokat, sportversenyeket, kiállításokat, színházlátogatásokat és tanulmányi kirándulásokat szerveznek.

 

 Mit kínál az intézmény?

Gazdag képzési portfólióval rendelkezik. Jelenleg ötfajta versenyképes szakot kínál a továbbtanulni vágyók számára, illetve érettségi utáni hároméves felsőfokú szakképzést:

 Mechatronika

Ez a szak egyesíti a gépészeti, elektrotechnikai és informatikai ismereteket . Elsajátíthatóak a szabályozási technikák, a PLC, pneumatika, hidraulika és robottechnika alapjai.

 

IMG_9139
Műszaki líceum

A számítástechnika az információs technológiák világa. A megszerzett tudás kamatoztatható a hálózati technológiák, szoftverüzemeltetés, programozás és honlapkészítés, adatbázis-kezelés területén.

IMG_9120

 Elektrotechnika

Lehetőség nyílik az elektrotechnika világát alaposan megismerni. Itt fejleszthető az elektromos berendezések összeállításával kapcsolatos konstrukciós képességek, kézügyesség. A diákok a gyenge- és erősáramú elektrotechnika szakágazatát is megismerik.IMG_9024

 Kereskedelmi akadémia

A pénzügy és vállalkozások alapjai. A diákok megismerhetik a középfokú közgazdaság és adminisztráció alapjait. A szak befejezésével elhelyezkedhetnek hivatalokban, vállalati irodákban és a pénzügyi szektor bizonyos területein.

_MG_7359-Edit

Regionális turizmus menedzsmentje

Újdonságként indul ez a közkedvelt és keresett szak! A turisztikai és regionális földrajz, a régiófejlesztés, az idegenforgalmi központok, a turizmus szervezeti magatartása kerül oktatásra. A turizmusban használatos tárgyalási, prezentációs és információ-szervezési technikákban is sokat ad majd az új szak. Többnyelvű és magas szintű kommunikációs képességgel fognak rendelkezni a szakot választók.

_MG_7679

Az iskola felszereltsége:

Az iskola jól felszerelt informatikateremmel rendelkezik, továbbá CNC gépek, egy elektrolaboratórium és gyakorlóiroda is a diákok rendelkezésére áll. A könyvtár 15 000 kötetes állományával szlovákiai viszonylatban az egyik legnagyobb és legmodernebb, ami egyaránt tartalmaz szak- és szépirodalmat is. Az iskola tornaterme alkalmas teremfoci, röplabda, kosárlabda, kézilabda, floorball és tollaslabda meccsek lebonyolítására. Az iskola mellett kollégium is működik, amely biztosítja a diákok számára a szállást, étkezést és a nevelői-oktatói felügyeletet. Az intézmény gazdag szabadidős programokat is biztosít.

 A Szakkay József Szakközépiskola szeretettel várja a tanulni vágyó, ambiciózus, kreatív és érdeklődő diákokat!