A fapados járatok arról híresek, hogy ahol lehet, ott spórolnak. Szóval ha egy gép leszáll, annak minnél hamarabb fel is kell szállnia. Így van ez a WizzAir Kassa-London járatánál is. Ami a gyorsaságot illeti – mi vagyunk a leggyorsabbak az összes repülőtér közül, ahova a WizzAir repül.

[efsflexvideo type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Syl_cZRQU9c” allowfullscreen=”yes” widescreen=”yes” width=”420″ height=”315″/]

Amint leáll a gép motorja, az időzítő ketyegni kezd, 25 perc alatt számos műveletet kell véghez vinni. A repülőtér munkatársainak 170 utast kell leszállítania a gépről, ki kell pakolniuk az utasok poggyászát, ki kell takarítaniuk a gép fedélzetét. Majd jön az újabb utas sereg. Mindezalatt a gépet tele kell tankolni üzemanyaggal. A biztonsági előírások szerint, ha tankolás közben utasok vannak a gép körül, kötelező a speciális tűzoltóautó jelenléte is.

Úgy látszik, a mi kis repterünk igencsak bizonyítani akar, hiszen nagyon örül ennek a járatnak, így a reptér munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a WizzAir elégedett legyen.