Már közel harmincezer néhai kassai polgár nyugszik a város köztemetőjében, mint ahogy több ezren a Rozálián, Kassa egyik legrégibb sírkertjében is. A halottak és a mindenszentek napja alkalmából nagyon sokan látogatnak ki a temetőbe, hogy megemlékezhessenek elhunyt szeretteikről. Amint azt Karol Kačmáry, a Rekviem temetői gondnokság ügyvezető igazgatójának tájékoztatásából megtudtuk, már egész hét folyamán felkészülten fogadják és irányítják a kegyeletüket leróni érkező látogatókat. A kassai köztemetőt hétfőtől péntekig reggel 7 órától este 20 óráig tartják nyitva. Mivel a legtöbb látogatót szombatra és vasárnapja várják, ezen a két napon egészen 22 óráig meghosszabbítják a nyitvatartást.

Fontos figyelembe venni azt is, hogy a temető területére tilos a gépjárművekkel való behajtás. Kivételt a rokkant igazolvánnyal rendelkező egyének kapnak szerdáig, de ők is csak irányított módon, naponta 15.00-tól 19.00 óráig. A megadott időponton túl az ott tartózkodó autókat a rendőrség elvontatja. Külön kérik a sofőröket, hogy a biztonságos közlekedés érdekében a temetőn tartsák be a meghatározott 10 km/h-ra sebességet.

A már beteg, vagy nagyon öreg embereknek segíteni akarván a gondnokság lehetővé teszi, hogy saját járműveivel 4.06 euróért a megadott parcella sírhelyéhez szállítsák. Ez a szolgáltatás csütörtöktől vasárnapig vehető igénybe 7.00 -10.00 óra között.

A Rekviem dolgozói a köztemető minden részén konténereket is kihelyeztek, hogy a sírok megtisztításából keletkező hulladékot az embereknek legyen hova elhelyezniük.

A kassai köztemetőben péntekig naponta 7.00 –től 17.00 óráig, a hétvégén 9.00-tól 17 óráig információs szolgálatot is nyújtanak.

/szák/