Az adventi befelé fordulás és a karácsonyi lázas készülődés időszakában a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola diákjai december 20-án gyönyörű ünnepi műsorral ajándékozták meg a nézőket – ezúttal a református templomban.

Orémus Zoltán református lelkész kedves köszöntő szavai után az alapiskola betlehemes csoportja hozta meg a Jézus születéséről az örömhírt, majd az iskola énekkarainak és diákszínpadának közös produkciója következett: 45 perc a Föld körül címmel. Sokszínű programjukban Kodály, Karai, Daróczi dallamok mellett a gyerekek franciául, angolul, spanyolul is énekeltek, de e mellett helyt kapott többek között Ady, Babits költészete és a varázslatos mesevilág is. A műsorban összefűzött részletek azt az üzenetet közvetítették, hogy mindenütt jó, de a legjobb otthon. A koncert végén felcsendülő  “Mennyből az angyal” karácsony örökérvényű gondolatát közölte, megdobogtatta a hallgatóság szívét és örömkönnyeket csalt a szemekbe.

Ebben a műsorban az iskola kis alsótagozatosaitól kezdve a végzős növendékekig egyszerre 65 gyerek állta körül a református templomban az Úr asztalát. A rendezvényt jelenlétével Haraszti Attila, Magyarország kassai főkonzulja is megtisztelte. A magas színvonalú ünnepi műsor igazán meghitté tette mindannyiunk kedves ünnepét, a karácsonyt. Köszönet érte a Márais diákoknak és tanáraiknak: Kekeňák Szilviának, Ferencei Andreának,  Bodon Andreának, Pribék Emőkének és Tóth Mónikának.

T.M.