A vádlottak egyenlőre szabadlábon vannak

A Kassai Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi nyomozója hitelcsalás ügyében indított eljárást társtettesként folytatólagosan elkövetett bűncselekmény vádjával egy kassa környéki lakos, Tomáš (25) és két kassai lakos, Ladislav (28) és Jaroslav (28) ellen. A tettesek idén februárjától június 4-ig jogtalan vagyoni haszonszerzés szándékával 11 fogyasztói kölcsönszerződést kötöttek egy pozsonyi ill. pöstyéni székhelyű céggel összesen 20 162 € értékben, melyet a szerződések szerint a megállapodás szerinti törlesztés alapján terveztek visszafizetni és melynek köszönhetően a megrendelt árut (különböző elektronikai cikkek) finanszírozták.
Azonban a megegyezett havi törlesztést nem volt szándékukban visszafizetni, így vezetve félre a fent említett cégeket.

A szélhámos pénzügyi tanácsadóként ügyfelei személyes adataival élt vissza!

A megvádolt Ladislav és Tomáš a szerződések megkötésénél súlyosan visszaéltek azon személyek személyes adataival, amelyeket a szintén megvádolt Jaroslav biztosított nekik. Az utóbbi vádlott pénzügyi tanácsadóként szerezte meg az ügyfelek személyes adatait egy kassai társaságnál.
Az egyik esetben csak kísérletről beszélünk, mivel a kassai bűnügyi csoportnak sikerült időben megfékeznie a bűncselekményt. A megszerzett információk alapján a rendőrök két vádlottat fogtak el az áru átvétele során, így a vádlottaknak nem sikerült átvenniük a majdnem 4000 € értékű árut, tehát a cégeknek sem okoztak veszteséget. A bűncselekményből származó tárgyakat a rendőrség Ladislavnál foglalta le, továbbá egy laptopot és egy USB harddiszket is, melyeket szakértő vizsgált meg. A megvizsgált cikkek tárhelyein több olyan adatot találtak, melyek akár a szerződések megkötésének alapjául is szolgálhattak. A tárgyak többi részét a rendőrség Jaroslav nagymamájának lakásán foglalta le. A tettesek egyenlőre szabadlábon védekeznek, amennyiben sikerül bűnösségüket bebizonyítani, 3-10 évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

A lefoglalt tárgyak: