A tervezettnél egy héttel később, de megnyitották a Városi parkban lévő vagy másik nevén a Rumanova utcai strandot. Az eseményen részt vett a város főpolgármestere, Jaroslav Polaček is, aki közölte, hogy a Červená hviezda (Vörös Csillag) strand június 30-án, azaz kedden nyit meg. Jó hír, hogy a belépők ára a tavalyihoz képest nem változott. Polaček, tekintve, milyen nehéz időszakon mentek keresztül az elmúlt hetekben a város lakói, nem szeretné, hogy még a belépőkért is mélyebben a zsebükbe kelljen nyúlniuk. Elmondta, hogy a lakótelepeken már kinéztek olyan helyeket, ahol a jövőben strandokat hozhatnának létre. 

Szigorúbb előírások és változások

A strandot üzemeltető TEHO cég minden előírt higiéniai intézkedést meghozott a látogatók és az alkalmazottak biztonságának érdekében. Ennek értelmében érintésmentes kézfertőtlenítőket helyeztek üzembe és gyakrabban fognak sort keríteni a helyiségek tisztítására és fertőtlenítésére – ebbe beletartoznak a nyugágyak is. Az eddigiekkel ellentétben azonban idén csak a családtagoknak lesz lehetőségük arra, hogy egymás mellé üljenek vagy feküdjenek. A higiéniai szakemberek ezzel egyúttal azt ajánlják a látogatóknak, hogy tartsák be a min 2 m-es távolságot. A biztonsági előírásoknak megfelelően sajnos a közkedvelt ivókutat is üzemen kívül kellett helyezni. 

Újdonságnak számít még az egész évben nyitva tartó büfé is, amely nem csak a fürdővendégek, de a park látogatói számára is elérhető lesz, a téli szezonban főleg a korcsolyázóknak – a város ugyanis korcsolyapályát szeretne létesíteni. 

Már mindkét strand weboldala működik (www.kupaliskorumanova.sk és www.cervenahviezda.sk), amelyeken a látogatókat az aktuális információkról, a telítettségről (látogatók számáról), a víz hőmérsékletéről és az időjárásról fogják tájékoztatni. Ezenkívül lesz online webkamera-közvetítés is, de csak olyan minőségben, hogy a fürdőzök arcai ne legyenek felismerhetőek. Ráadásként online is lehet majd jegyet váltani, ha valakinek nem lenne a kedve a pénztárnál sorban állni. A jegyet elég lesz majd mobiltelefonon keresztül leolvasni a beléptetőkapunál.

A nyitvatartásról, illetve a belépőkről itt is lehet további információkat találni.

Mi történt az uszodában? 

Hát ez:

A hivatalos információk szerint a szituációt egy elromlott filter okozta, miután három hónapi kihagyás után újra üzembe helyezték a medencét. A képek a közösségi oldalon kezdtek el terjedni a víz állapotáról a felháborodott úszók által. Az uszoda vezetősége szerint ez azonban nem veszélyeztette az egészségüket, tekintve, hogy a higiéniai szakemberek mintát vettek belőle kedden. Óváros városrész polgármestere, Igor Petrovčík az uszoda igazgatójával való egyeztetés után úgy határozott, a medencék vizét leengedik és alaposan kitisztítják őket, ami akár 7-9 napig is eltarthat, illetve dolgozni fognak a műszaki hiba elhárításán is. Az uszoda a kellemetlenségért elnézést kér.

 

Forrás, képek: Kassa Város, Városi Fedett Uszoda