Richard Sulík gazdasági miniszter az ország keleti részében tett munkalátogatása végén, a Kassa Megyei Önkormányzat ülésén bejelentette, hogy lát fantáziát az Enyicke /Haniska/ térségébe tervezett Stratégiai Park /SP/ létrehozásában. Közölte azt is, hogy a SARIO cég vezetőjével már ki is választották azt a területet, ahol a 990 hektáros park kialakítható lenne. Mint elmondta, az állam erre a célra kész lesz felvásárolni az Enyicke, Bernátfalva, Hernádgecse, Szakaly és Saca kataszterében levő földterületeket. Az első szakaszban viszont csak a bernátfalvai, mintegy 250 hektáros terület előkészületéről volna szó.

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke Richard Sulík gazdasági miniszterrel az Enyicke térségébe tervezett Globális logisztikai ipari park létrehozásáról is tárgyalt, mely a szélesnyomtávú vasútvonalra kötve fontos helye lehetne a Kelet felé, Ázsiába történő áruszállításoknak.

Richard Sulík a U.S.Steel vezetőivel is tárgyalt, akik hathatósan hozzájárulhatnának annak az elképzelésnek a megvalósításához, hogy a Györke mellett talált geotermális forrásokat egyebek mellet Kassa város távfűtésére is felhasználják.

/sz/