Kassa megye önkormányzata már teljes mértékben kihasználja a mobil oltóegységeket. Április 21-től, tehát a szolgáltatás elindításától kezdve már 422 személyt sikerült beoltani a megyei és nem megyei fenntartású szociális otthonokban. A mobil oltócsapat a Pfizer/BionTech oltóanyagát használja, amely elsősorban a 60 év felettiek számára ajánlott – derül ki mindez a megye által ma kiadott sajtóközleményből.

A szociális otthonokon kívül Kassa megye mobil oltóegysége azon városok és községek lakosaihoz is elmegy, akik egyedül nem tudják magukat beregisztrálni az oltásra vagy egészségügyi, illetve más okokból nem tudnak eljutni az oltóközpontokba és kórházakba. Az ilyen személyek regisztrálása a városokkal és községekkel történő szoros együttműködés során fog megvalósulni. Így minden polgármesternek lehetősége nyílik azon lakosok online beregisztrálására, akik a mobil oltóegységen kívül nem tudnak más módot igénybe venni. A regisztrációs űrlap a web.vucke.sk/naockovanizalezi weboldalon érhető el.

„Mindegyik régióban szeretnénk a lehető leggyorsabban beoltani azokat a lakosokat, akik erre igényt tartanak. Míg a mobil oltóegységből elsősorban a 60 évnél idősebb személyeket oltják be, addig a fiatalabb lakosok a kassai, nagymihályi vagy iglói nagy kapacitású megyei oltóközpontokat vehetik igénybe.” – tette hozzá Rastislav Trnka megyeelnök.

A mobil oltóegységet ezen kívül a marginalizált közösségek tagjai is igénybe vehetik. Mihelyt a polgármesterek benyújtják az oltást igénylő lakosok listáját, megkezdődik az oltás a városokban és községekben.