“Indulj el egy úton”…kezdetű moldvai népdal adta a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola adventi ünnepi műsorának a címét, amelyre két év kihagyás után végre újból közönség előtt és megszorítások nélkül a kassai református templomban került sor december 1-jén.


A műsort Orémus Zoltán református lelkész nyitotta meg, aki üdvözölte a szép számban megjelent vendégeket és a több mint hetven fellépőt. A műsorszámokat az iskola három énekkara, a Csengettyű Gyermekkórus, a Leánykar és az Ifjúsági Vegyeskar, valamint a KGSzT diákszínpad adták elő. A kóruséneklésnek az iskolában nagy hagyományai vannak, aminek ékes bizonyítéka a három énekkar működése, amelyek évtizedek óta nyújtanak örömet a legkisebb harmadikosoktól kezdve a gimnazistákon és egyetemistákon át egészen a végzett egyetemistáknak, de nem utolsó sorban a hálás hallgatóknak.


A kórusok hazai és külföldi szerzők adventi kórusműveit adták elő, amelyek szüneteiben Petőfi Sándor születésének közelgő 200. évfordulója kapcsán a KGSzT Petőfi verseket és két prózai jelenetet adott elő. A költő életútját röviden korunk szelleméhez igazodva Facebook – profil formájában az alapiskola negyedik B. osztályának tanulói olvasták fel és mutatták be a jelenlévőknek. Az ünnepi műsor Orémus Zoltán zárszavával és a Mennyből az angyal közös eléneklésével ért véget. 
A csodálatos ünnepi pillanatokért köszönet a Márai össszes közreműködőjének és tanárainak: Kekeňák Szilviának, Ferencei Andreának, Bodon Andreának, Sirilo Eszternek és Kovács Noéminek.

/Tóth M./