Áji vízesések

A karantén hosszú időszaka után – amit sikeresen a hátunk mögött tudhatunk – mindnyájan kivágyunk a szabadba. Mivel elégé forró nyárnak nézünk elébe gondolhatjuk, hogy nagy lesz az érdeklődés a fürdőhelyek iránt.

Ha azok közé tartozol, akik nem szeretik a strandokon lévő tumultust, a büfénél való sorban állást, akkor ajánlom készíts össze egy piknikhez való lakomát, és indulj el autóval a Kassa-Rozsnyó felé vezető főútvonalon és a Szádelői-völgy előtt jobbra fordulva a főútról csakhamar megtalálod az Áji-szurdokvölgyet.

Az autóból kiszállva már messziről hallható a lezúduló tükörsima víz turistákat csalogató hangja. Két vízesés található nem messze egymástól, melyek 5 méter magasra nyúlnak.

A cseppjei télen szemet elvarázsló jégcsapokat alkotnak, nyáron viszont üde zuhanyt kínálnak az arra járóknak.

A víz fátyla alatt fürödve a természet hangja olyan érzést kelt az emberben, mintha az Amazonas esőerdő közepébe csöppentünk volna. Persze azért ajánlatos itt óvatosabban nekiesni a hűsölésnek, mert a víz hőmérséklete eléggé alacsony, de az élmény felejthetetlen! A kiruccanásra hozott lakománkat pedig akár a patak mentére kihelyezett falócákon is elfogyaszthatjuk, melyek tökéletesen beolvadnak a környezetbe. A piknik után a patak menti turistaúton is elindulhatunk, ami a Szádelői-völgyön is keresztül vezet.

Pásztor Eszter