A darab két világgá ment gyerekről szól, akikről mindjárt a cselekmény elején kiderül, hogy mesélni szeretnének. A két szereplőt Dégner Lilla és Havasi Péter alakítja.

Havasi Péter, színművész: „Aztán ahogy haladunk tovább a történetben, megjelenik a Kanász és az Etelka figurája, akik egy szerelmi történetbe kerülnek, majd időközben megjelenik a sárkány figurája is – aki szintén egy központi figura lesz, mert egy bizonyos ponttól arról szól, hogy a sárkány milyen utat jár be ahhoz, hogy megjavuljon, és jóvá tegye a bűneit. A darab végére visszaváltozik az eredeti énjévé, ami egy herceg, egy tündérfi.”

Az állandóan színen levő két szereplő a bő egy óra alatt rengeteg karaktert vonultat fel.

Dégner Lilla, színművésznő:”Én varjú, királylány, satrafa, operaénekesnő, halacska, vagy koldus és róka is vagyok egy személyben – és a mesélés mellett táncolunk is, énekelünk is.”

Forgács Miklós, szerző, rendező: „Arról akartunk beszélni írótársammal, Szászi Zoltánnal, hogy a semmiből, a képzeletünkből hogyan lehet birodalmakat építeni, hogyan lehet képzeletbeli tájakat beutazni. Hogyan lehet magunk köré rittyenteni seperc alatt semmiből tulajdonképpen egy teljes új világot.”

A mesejáték ősbemutatóját ma tartották Kassán, de e héten már a rimaszombati közönség is megismerheti, hogy miként harcolhatunk az Égig érő fa tetején lévő almáért.

 

fotók: ifj. Szaszák György

oioiooio