A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztja az összes tervezett műtétet, a járóbeteg-ellátás viszont változatlan marad.

 

 

 

 

 

Koronavírussal fertőződött meg három három orvos és két ápoló, viszont egyikük sem a fertőző osztályon dolgozik. Jelenleg folyik azon alkalmazottaknak és betegeknek a tesztelése, akik kapcsolatba kerültek velük. Eddig nem tartanak nyilván olyan esetet, mely során az alkalmazott egy fertőzött betegtől kapta volna el a vírust – derült ki mindez a kórház tájékoztatásából.

A kórházban jelenleg érvényes rendelet alapján, ha egy alkalmazott légúti megbetegedés vagy a vírus tüneteit tapasztalja, nem folytathatja tovább a betegellátást. Jelenleg 16 koronavírusos fertőzöttet kezelnek, két beteg állapota súlyos – kétoldali tüdőgyulladásban szenvednek. Két másik páciens pedig az intenzív osztályon fekszik lelélegeztetőgépen.

A betegség megállapításában segítenek az ún gyorstesztek is, amelyek már 15-30 perc alatt eredményt mutatnak. Ezekből az antigén tesztekből a héten várhatóan több ezer érkezik a kórházba.

Forrás: Košice:dnes