A kassai rendőrség vizsgálja felül azt a feljelentést, melyet a Kassai P. J. Šafárik Egyetem szülészeti és nőgyógyászati klinikájának leváltott főorvosa tett. Mésarová Jana, a kassai rendőrség szóvivője elmondta, hogy az illető magánterület megsértése vádjával tett bűnvádi feljelentést. A rendőrségnek 30 napja van a felülvizsgálatra.

A főorvos azután tett feljelentést, miután a egyetemi kórház igazgatója, Rosocha Ladislav leváltotta posztjáról és lezáratta irodáját. Ahogy Rosocha igazgató úr kedden elmondta, a főorvost és a főnővért múlt hét szerdán váltotta le.

Kórház illusztrációs fotó

Véleménye szerint a főorvosnak rögtön a leváltást követően le kellett volna adnia a dolgait, amit a mai napig nem tett meg.
„Mivel a főorvos nem adta le az állam tulajdonában lévő anyagokat, irodáját kénytelenek voltak lezáratni. A terembe közülünk senki sem lépett be, a főorvos a mai napig nem adta át a fent említetteket,“ – mondta kedden Rosocha.
Hozzátette, hogy a helyiség addig lesz lezárva, míg meg nem írják az átadás-átvételi jegyzőkönyvet a főorvos és a kórház között. Állítása szerint a főnővér mindent leadott.

Rosocha kedden sem szeretett volna részletesebben nyilatkozni arról, hogy mi volt a főorvos és a főnővér leváltásának oka.

„Részleteket egyenlőre nem mondhatok, mivel nem szeretném, ha ezekkel az információkkal esetleg valaki visszaélne,“ – jelentette ki.