A magyar nyelvű verzió hiányára Pataky Károly alelnök és Királyhelmec polgármestere hívta fel a figyelmet a képviselő-testület hétfői ülésén, aki elmondása szerint már múltéven benyújtotta az ezzel kapcsolatos interpellációt, a kapott válaszok szerint azonban a kérelme el sem jutott a weboldal készítőihez, így senki sem foglalkozott vele.

Anna Terezková megyei szóvivő tájékoztatása szerint legkésőbb az év végéig elkészülhet Kassa megye hivatalos weboldalának új verziója, amely többek között magyar és roma nyelven is elérhető lesz. A késedelem okát elmondása alapján a koronavírus okozta járványban kell keresni, valamint abban, hogy a megye leginkább az új logó megtervezésén dolgozott, amely múltév decemberében került elfogadásra.

A weboldal jelenleg szlovák, angol és német nyelven érhető el, de a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos információk magyarul is megtalálhatóak. Kassa megye lakosságának 9,1%-át alkotják magyarok, a legnagyobb számú kisebbséget alkotva, ezt követik a romák 5,3% majd a csehek 0,5% és a ruszinok 0,4%.

Forrás: Korzár