A koronavírus-járvány és a korlátozások az iskolák működtetésére is befolyással vannak, ezzel kapcsolatban jelent meg a következő tájékoztatás a Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola Facebook-oldalán:
Tisztelt szülők, kedves diákok!
Az Iskolaügyi Minisztérium aktuális rendelete alapján a középiskolás tanulók a téli szünidő után, azaz 2021. január 11-én (hétfőn) csak negatív teszteredmény felmutatása után léphetnek be az iskolába és vehetnek részt a megszokott nappali oktatásban. Ugyanez vonatkozik a diák egyik szülőjére (törvényes képviselőjére), akinek szintén szükséges a negatív teszteredmény ahhoz, hogy a diák visszatérhessen az iskolába.
Kérjük a szülőket, és a diákokat, hogy vegyenek részt 2021. január 7. és 10. közötti a tesztelésen, mert meggyőződésünk, hogy a távoktatás nem képes teljes mértékben helyettesíteni a nappali tantermi oktatást, és a hónapokig tartó online oktatásnak sok esetben megterhelő lelki és fizikai hátrányai is vannak a diákokat érintőleg. Ebben a rendkívüli helyzetben az együttműködésüket, megértésüket, türelmüket kérjük, és legfőképpen a segítségüket, hogy a diákok a téli vakáció után zökkenőmentesen térhessenek vissza az iskolába. A kialakult helyzet maximális fegyelmezettséget és összefogást kíván szülőktől, tanulóktól, tanároktól, nevelőktől és az összes pedagógiai alkalmazottól egyaránt.
Ebben kérjük segítségüket és együttműködésüket.
Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola vezetősége