Ma este 19:30 körül kigyulladt egy ötödik emeleti lakás a Dargói Hősök lakótelepen vagy közismertebb nevén, a Furčán, az Ovručská utcán. A tűz pontos oka egyelőre nem ismert, feltételezik, hogy egy gyertya okozhatta. A helyszínre azonnal kiértek a mentőegységek és a rendőrök, valamint a polgármester és a válságstáb is. Az épületet evakuálták és a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet.

Jaroslav Polaček főpolgármester a helyszíni sajtótájékoztatóján köszönetét fejezte ki a tűzoltók, rendőrök, mentősök és mindenki felé, aki a mentésben segédkezett. Elmondása szerint 33 lakást evakuáltak, a lakókat pedig egy városi létesítményben helyezték el. Eddig összesen 4 család és egy mozgáskorlátozott lakó jelezte, hogy igénybe venné a város által nyújtott segítséget. Amennyiben ez iránt további személyek is érdeklődnek, azokat arra kéri, hívják a 158-as telefonszámot.

Az eset kapcsán a rendőrség is megszólalt – elmondásuk szerint a tűz pontos okát csak a holnapi vizsgálat eredménye fogja megmutatni, illetve, hogy az evakuált lakók értékei biztonságban vannak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek: Facebook