Döntött Kassa óvárosi önkormányzata: a jelen levő 11 képviselő közül 4 ellenszavazat, 1 tartózkodás mellett 6 képviselő tegnap megszavazta, hogy 700 000 euróért eladják a saját területükön létesített és eddig fenntartott fedett uszodát a hozzá tartozó kötelességekkel együtt Kassa városának.
A fedett uszoda felújítása, korszerűsítése nem halogatható tovább, jóllehet ennek költségeit az óváros nem tudja biztosítani. Jaroslav Polaček főpolgármester már egy évvel ezelőtt tett egy javalatot, hogy jelképes 1 euróért átveszik az uszodát. Az óváros nevetségesnek tartotta ezt az ajánlatot, mint ahogy a későbbi 100 000 eurót is, mert a szakértői felértékelés szerint ennek az ingatlannak az ára – az uszoda teljes berendezésével együtt – eléri a 8,1 millió eurót.
Kassa város vezetése az uszodát azért szeretné megvásárolni, mert a terveik szerint ezt a korszerűsítés végrehajtása során a Červená hviezda /Vörös Csillag/ fürdővel egybe lehetne köti és egy sport- relaxációs központot lehetne itt kialakítani.

/sz/