A szlovák főváros – Pozsony és az ország második legnagyobb városa – Kassa között 2019 januárjától megszűnik a közvetlen személyszállírepülégépjárat.  Ezt a rossz hírt maga a járatot üzemeltető cseh légitársaság, a ČSA szóvivője, Daniel Šabík közölte a sajtóval.
A cseh légitársaság öt éven át heti hat alkalommal üzemeltette járatait a Pozsony-Kassa vonalon. Évente közel tizenkétezer utast száll
ítottak, de ennyi kevés volt ahhoz, hogy rentablilis legyen a válalkozás.
A bejelentésnek a Kassai Repülétér igazgatósága sem örül, mert ez a változás újfent rányomja a bélyegét arra a törekvésre, ami a Pozsony és a Kassa közöttti fejlesztési különbségek csökkentésére irányul. Megelégedéssel konstatálják viszont azt, hogy a
ČSA a Kassa – Prága közötti vonalon a járatait az eddig megszokott módon továbbra is üzemeltetni fogja, ami azt jelenti, hogy heti kilenc alkalommal.
2019 januárjától a szlovák fővárosba repükőgéppel leggyorsabban Bécsen keresztül lehet majd eljutni – tájékoztattak a Kassai repülőtéren. Az Austrian Airlines Kassáról Bécsbe heti 12 alkalommal indítja járatait. A bécsi repülőtérről közvetlen autóbuszjárattal egy óra alatt Pozsonyba lehet érni.

/szasz/