A Kassai Főépítészeti Osztály építészei bejelentették, hogy a jelenleg hulladékgyűjtő udvarként működő területen (Jesenského 4) 60 bérlakás fog felépülni. A lakások egyik fele kétszobás, másik fele pedig 1,5 szobás lesz.

Az elhanyagolt terület és az omladozó vakulat miatt az óvárosi városi hivatal számos panaszt kapott a lakosoktól az évek során, így a problémák most végül megoldódni látszanak. A város kihirdette a versenypályázatot a lakások felépítésére – az érdeklődők február 1-ig nyújthatják be az ajánlataikat. A versenyben most nem a legalacsonyabb ár a fő szempont, hanem olyan jellemezőket vesznek figyelembe, mint a gazdasági megvalósíthatóság és fenntarthatóság, valamint az építészeti-városfejlesztési megoldás komplex minősége. A nyertes pályázó kiléte pedig várhatóan február 19-én kerül kihirdetésre.

Az építési munkálatok megkezdése jelenleg még nem került meghatározásra, mivel ez számos tényezőtől függ, valamint egyelőre az sem ismert, hova költözik el a hulladékgyűjtő udvar. A lakásokat olyan személyeknek szeretnék majd kiadni, akik teljesítik az adott feltételeket.

Forrás: Kassa város