Január 25-től, tehát hétfőtől korlátozott üzemmódban közlekednek a helyközi autóbuszok Kassa megyében.

A kijárási tilalom és a járványügyi intézkedések a tömegközlekedésre is rányomják a bélyegüket – csökkent ugyanis az utasok száma. Ebből kifolyólag Kassa megye önkormányzata mint a buszjáratok megrendelője az ARRIVA Nagymihály és az eurobus busztársaságokkal együttműködve, január 25-től megváltoztatja a menetrendet. A változás csupán a legkevésbé kihasznált járatokat érinti, szám szerint összesen 833 járatot érint 130 vonalon.

„Teljes mértékig igyekszünk bebiztosítani a közlekedést még a járványhelyzet és lockdown idején is, amikor is a lakosság mobilitását korlátozzák a higiéniai és epidemiológiai óvintézkedések. Ki kell azonban mondanunk, hogy a Kassa megyei helyközi autóbuszok utasainak száma tavaly 40 %-kal csökkent, ami a szállítótársaságoknak csaknem 4,2 millió eurós bevételkiesést jelent. A helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérjük és az utasok éppen aktuális számához igazítjuk.”

-nyilatkozta Rastislav Trnka megyeelnök.

A megye nem zárja ki, hogy a közeljövőben újabb kisebb változások lépnek érvénybe, mégpedig a létfontosságú infrastruktúra dolgozóinak szállítása bebiztosítása érdekében, legfőképpen az egészségügyi alkalmazottak számára.

Az eurobus a.s. társaság nem tette közzé a változtatások listáját és egyben arra figyelmezteti az utasokat, hogy az új menetrend csupán az interneten és a buszpályaudvarokon lesz feltüntetve, a buszmegállókban nem. Az ARRIVA társaság járatainak új menetrendjét pedig itt lehet megtekinteni.

Forrás: IDS Východ