Zajos volt a reggel a kassai U.S.Steel adminisztációs épületében. Az ott dolgozóknak reggel egy bombariadó miatt kellett elhagyniuk az épületet. A rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat munkatársai perceken belül a vállalat belépőterületéhez érkeztek, ahol a fő adminisztrációs épület található, valamint ide érkeznek a munkások ezreit szállító villamosok és autóbuszok is.

A 158-as telefonszámon röviddel reggel hat óra előtt ismeretlen személy bejelentette, hogy a vállalat belépőterületén bomba található.

A belépőterületen lévő épületekből azonnal kimenekítették a több száz dolgozót, akik csak azután folytathatták a munkát, miután a szakértők biztosították a területet. A helyiségek pyrotechnikai vizsgálatait nem sokkal 11 óra után fejezték be, szerencsére bombát sehol sem találtak.

„Az elkövető tettével szándékosan zaklatta fel, veszélyezte a dolgozókat. Olyan hírt terjesztett, melyről tudta, hogy nem igaz. Emiatt a nyomozók büntetőeljárást indítottak ellene hamis híresztelés vádjával,“ – nyilatkozta Alexander Szabó, rendőrségi szóvivő. A rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest, akire akár 5 év letöltendő börtönbüntetés is várhat.