2024. június 15. - szombat
Kezdőlap Uncategorized Kényszerleszállást hajtott végre egy magyar Gripen Kassán

  Kényszerleszállást hajtott végre egy magyar Gripen Kassán

  Egy svédországi éleslövészeti hadgyakorlatról hazafelé tartva pénteken Kassán kényszerleszállást hajtott végre a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépe – értesültünk.

  A média meghívott képviselői a Honvédelmi Minisztérium szervezésében a kecskeméti légibázison várták a hat harci gép és az őket kísérő An–26 típusú szállítógép hazaérkezését – az új kormányzati hírcsatorna élőben is bejelentkezett –, de csak öt vadászgép érkezett meg. Kiderült, hogy a hatodik Gripen meghibásodás miatt nem tudta felhasználni teljes üzemanyagkészletét, így pilótája a biztonsági előírásoknak megfelelően inkább úgy döntött, hogy az útba eső Kassa repülőterén hajt végre kényszerleszállást. A vadászgépeket követő An–26 ismereteink szerint szintén kitért a kelet-szlovákiai repülőtérre, hogy a fedélzetén utazó műszaki szakemberek megkíséreljék kijavítani a hibát.

  Nőtt az utasok száma a kassai repülőtéren

  A gépek a héten az észak-svédországi Vidsel repülőterén vettek részt a Légi Fölény 2015 fedőnevű rakéta- és gépágyúlövészeten, és onnan tértek vissza Magyarországra úgy, hogy közben a dél-svédországi Ronneby repülőterén feltöltötték tartályaikat a hosszú útra. Egy kisebb hajtómű-meghibásodás miatt 2011-ben idehaza Kecskeméten kényszerült leszállni egy Gripen; információink szerint a kassai eset az első, amikor külföldön került sor kényszerleszállásra.

  forrás: http://mno.hu/

  xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree.net xvideospornfree xvideospornfree xvideospornfree.net xvideospornfree