Az utóbbi időben a Steel Aréna közelében található Kuzmány utca kereszteződésének részleges lezárása miatt egyre több türelmetlen sofőr próbálja a villamossíneken keresztül áthaladva kikerülni a forgalmi dugót.
A Kassai Kerületi Közlekedési Felügyelőség indoklása szerint a 15 cm széles vízszintes közlekedési sáv jelölése és elhelyezkedése is megfelel a szabályzatban előírtaknak. Az egyes közlekedési jelzések jelentése és a gépjárművezetők kötelességei is megtalálhatóak a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának 9/2009. számú rendeletében. Ez alapján nem tilos az adott közlekedési jelnél való előzés. A törvény szerint az úttesttel azonos szinten lévő villamossíneken való áthaladás kizárólag előzés, kikerülés, irányváltoztatás, megfordulás és az útrahajtás esetén engedélyezett, illetve ha azt a közlekedési jelzés engedi, továbbá különleges esetekben, főként ha a villamossínek és az úttest széle között nincs elegendő hely.

Mivel a Štúr utcáról a forduló sáv lezárása miatt jelenleg nem lehetséges balra, a Kuzmány utcára fordulni, ezért azok a sofőrök, akik a közlekedési dugó kikerülése érdekében a villamossínekre hajtanak egyben szabálysértés követnek el. Ez okból az elkövetkező napokban a közlekedési felügyelőség munkatársai fokozottan figyelik és ellenőrzik majd az említett útszakaszt.