Az eset éjszaka történt. A lakosok már álomba szenderültek, amikor ismeretlen tettesek oda lopóztak a falhoz és nagy hévvel bontáshoz kezdtek. Ilyen és ehhez hasonló hírek terjedtek ma a Facebookon.  Szerkesztőségünknek a helyszínen Paulikova Monika, egy helyi lakos a következőket árulta el:

Paulikova Monika:
,,Tegnap úgy éjfél táján a lányom arra ébredt, hogy nagy a hangzavar. Kinézett és három fiatalembert és egy lányt látott, ahogy csákánnyal és kalapácsokkal ütötték a falat, amíg az be nem omlott. Láttuk azt is, hogy ezek a fiatalok büszkén pózoltak és fényképezték magukat a ledöntött fal mellett. Valószínűleg azt hitték, hogy hőstettet hajtottak végre – szóval gondolom, hogy majd ezek a képek Facebookon, vagy az interneten visszafognak még köszönni. Azonnal értesítettük a rendőrséget, akik ki is jöttek, de mire ideértek, a fiatalok már leléptek.”

A romákat kirekesztő falként emlegetett építmény tavaly épült. Andrulla Vasziliu, a kultúráért és oktatásért felelős uniós biztos felszólította a szlovák hatóságokat, hogy bontsák le a falat. A fel építése akkor ugyanis nagy port kavart, a nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette.

videó és szerző: Sz.Gy. , fotók: K.D. , Sz.GY.