1940. március 2-án születtem Ungváron. Az Ungvári Iparművészeti Szakközépiskola festészet szakán érettségiztem, majd 1961-től a szentpétervári Iparművészeti Főiskola diákja voltam. Üveg és kerámia szakon szereztem diplomát 1967-ben. Szentpétervár barokk kultúrája, művészeti élete és múzeumai nagy hatással voltak rám. A főiskola viszonylag szabad légköre és kiváló tanáraim egész további munkásságomat meghatározták.

1967-től Ungváron éltem és dolgoztam. 1971-től tagja voltam a Szovjet Képzőművészeti Szövetségnek és a Képzőművészeti Alapnak. Rendszeresen részt vettem a kárpátaljai művészek csoportos kiállításain, főleg üveg és kerámia munkáimmal, de az Alap megbízásából murális munkákat is terveztem és kiviteleztem.

1982-ben családommal Kassára költöztem. 1983-ban felvettek a Szlovák Képzőművészek Szövetségébe. Mióta Kassán élek, főleg festészettel foglalkozom. Több önálló kiállításom volt Kassán, valamint kiállítottam Ungváron, Prágában, Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Komáromban, Budapesten, Debrecenben és Győrött. Csoportos kiállításokon vettem részt többek között Ukrajnában – Kijevben, Oroszországban – Moszkvában és Szentpéterváron, a franciaországi Saint Michelben, Hirsonban és Bessanban, Spanyolországban Tenerife szigetén, a holland Gorinchenben és Belgium fővárosában, Brüsszelben, valamint a Magyar Nemzeti Galériában.

Tagja vagyok a Szlovákiai Magyar Képzőművészek Társaságának. Munkáim szerepelnek az ungvári és kassai képtárak és a Dunaszerdahelyi Kortárs Magyar galéria gyűjteményeiben, úgyszintén magángyűjteményekben Nyugat-Európa számos országában, Kanadában és az Egyesült Államokban.

Díjak, elismerések

1997 Nemzetközi Művésztelepek Kiállításának Festészeti 1. Díja
IvanoFrankovszk, Ukrajna
2000   Boromisza Tibor Emlékérem, Debrecen
2000 a Szlovákiai Magyar Képzőművészek Társaságának 1999. Évi Nívód9ja
2009 Silver Quadrangle International PaintingTriennial of CarpathianRegion
Przemysl, Lengyelország, III. Fődíj
2013 Magyar Arany Érdemkereszt, állami kitüntetés

Tel.: 00 421 55 6438 425
Web: www.duncsak.com