Új szociális szolgáltatást indít Kassa megye a hátrányos egészségügyi helyzetű és egészségügyileg korlátozott emberek számára, mégpedig az egészségügyi segédeszközök kölcsönbevételének lehetőségét. A megye ezáltal is szeretné megkönnyíteni a lakosok mindennapi életét, mivel tisztában vannak vele, hogy ezek az eszközök sokak számára nem megfizethetőek.

Amennyiben a lakosok igénybe szeretnék venni ezt a szolgáltatást, a következő négy helyen van rá lehetőségük: VIA LUX és ARCUS Kassán, HARMONIA Őrmezőn, LUMEN Tőketerebesen. Szimbolikus összegért kölcsönözhetnek speciális egészségügyi ágyat, tolószéket, szoba WC-t, zuhanyzószéket, járókeretet, ágyasztalt valamint antidekubitusz matracot is. A kölcsönzéshez elég felvenni a kapcsolatot a fent említett intézetek egyikével, amelyek megyei fenntartásúak. További információk és árjegyzék a szolgáltatók weboldalán.

„Igyekszünk továbbra is bővíteni ezt a szolgáltatást. A Gölnicbányai, Nagymihályi, Szobránci és Tőketerebesi járásokban eddig még egyetlen szolgáltató sem állt elő a kölcsönzés ötletével, ezért örülök, hogy nekünk ezt Tőketerebesen sikerült megvalósítani és remélem, hogy idővel majd több városra is kiterjeszthetjük.” – nyilatkozta Rastislav Trnka megyeelnök.

Forrás: Kassa megye