A rendőrség információi szerint november 11-én, azaz szerda este egy 13 éves fiú rátámadt egy 37 éves kerékpározó férfire a Kassa-vidék járásbeli Györke (Ďurkov) községben.

„A vizsgálat eredményei alapján, az elkövető az egyik ház mellett, az úton támadta meg a 37 éves, kerékpáron közlekedő férfit. Először az arcára mért ütést, majd lerúgta a kerékpárról az út melletti árokba. Ezt követően elkezdte átkutatni a férfit és megpróbálta tőle erőszakkal elvenni a mobiltelefonját. Ez azonban az áldozat aktív ellenállásának köszönhetően nem sikerült neki. Az agresszív támadó ezért elkezdte a fejét a falba ütni, majd a zsebeiből ellopott 15 eurót.” – írja le az esetet Jana Mésárová rendőrségi szóvivő.

Távozása után a férfi azonnal felhívta a segélyvonalat. A rendőrség gyorsan kiderítette, hogy a támadó nem más, mint egy 13 éves helyi fiú. A sérült férfit mentővel kórházba szállították, ahol kiderült, hogy szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrség azonnal megindította a büntetőeljárást az elkövető ellen lopás és testi sértés ügyében. Tekintve azonban, hogy az elkövető kiskorú, nem büntethető, így szabadon kellett engedniük. Az esetet viszont jelentik A Munka-, Szociális és Családügyi Hivatalnak és ellenőrzik a támadó szüleit, akik iránt azonban már eljárást indíthatnak fiatalkorú erkölcsi fejlődése veszélyeztetésének gyanújával.

Forrás: Košice:dnes