Kassa történelmi múltjának ma már kevésbé ismert időszakáról, és egy méltatlanul elfeledett alakjáról, Molnár Miklósról Bukovszky László – Simon Attila- Szeghy Gayer Veronika történészek egy igen figyelemre méltó kötetet jelentettek meg a Fórum Kisebbségkutató Intézet jóvoltából.  

Kassától Košicéig Molnár Miklós emlékkönyv kassai bemutatóját október 13-án, szerdán este 18 órai kezdettel tartják a Thália Színház Márai Stúdiójában. A hatkötetesre tervezett forrásdokumentum kapcsán a szerzők Molnár Miklósról a legfontosabb tudnivalót így fogalmazták meg: 

„Kassa Trianon előtti utolsó magyar kormánybiztos-főispánja, Molnár Miklós történelmünk méltatlanul elfeledett alakja, akinek érdemeit saját korában Kassa magyarsága mellett a várost megszálló csehszlovák állam képviselői is elismerték és méltatták. Molnár mintegy 20 évvel az 1918/1920-as államfordulatot követően hat kéziratos kötetben írta meg a kassai államfordulat eseményeit, páratlan történelmi forrást hagyva ezzel az utókorra. Kötetünk neki és művének állít emléket.“

A kötet bemutatójn Varga Anikó és Varga Lívia színművésznük olvasnak fel részleteket a kötetből.

/sz/