A kassai Gyermekvasút /Detská železnica/ a Szlovák Vasúti Kompániával /Železničná kompánia Slovenska/ együttműködve e hét végén, szombaton sajátos élményt nyújtó kirándulást szervez Tapolyhanusfalvára /Hanušovce nad Topľou/.

Az érdeklődőket szállító, 1926-ban gyártott gőzmozdony vontatta szerelvény szombaton 7 óra 50 perckor indul a kassai vasúti pályaudvarról, és 8.30 órakor pedig az eperjesi állomáson is felveszi az egyedi kirándulási lehetőséggel élni vágyókat.

A szervezők sok érdekes látnivalót és élményt készítenek elő. Útközben a vasúti viaduktok, míg a végállomáson az archeopark, a barokk kastély és a középkori templom megtekintése szerepel a programban. Az archeoparkban lehetőség nyílik arra, hogy a látogatók betekintést nyerjenek elődeink szakmáiba, életébe. Kivételesen ezen a napon az üvegkészítés rejtelmeivel is megismerkedhetnek a szakma igazi mestereinek segítségével. Mind ezeken túl megkóstolhatják a topolyhanusfalvi fagylaltot is, melynek receptjén az ide bevándorló makedóniai család feje – Nazmi Redžepovič hozta magával, és több mint hatvan éve készíti sokak örömére. További információk: www.detskazeleznica.sk

/sz/