Miloš Ihnát és Beáta Zemková városi képviselők után most Román Frnčo ügyvéd is vissza szeretné igényelni az EEI-nek befizetett parkolási díjat. A visszafizetésre való felhívásban egy 364 eurós összeg szerepel, a benyújtását azzal indokolja, miszerint a cég jogtalanul kérte el parkolási díjat.

szerkesztő: Filip Orsolya

„Az EEI az általános szerződési feltételeiben arra kötelezte magát, hogy parkolóhelyeket biztosítson a fizetett zónákban. Amennyiben a cég szerződése a várossal nem érvényes, ahogyan arra a Pavol Jozef Šafárik Egyetem Jogi Kara mutatott rá, a cég nem nyújthatott nekem parkolási szolgáltatásokat, mivel nem volt rá jogosult. Abban az esetben, ha a pénzt nem térítik vissza, a bíróságra viszem az ügyet, amely az egyedüli olyan szerv, ami eldöntheti, hogy nekem, mint kassai lakosnak, jogom van-e a pénz visszatérítésének igénylésére” – magyarázza Frnčo, aki a visszafizetést határidejét 10 napon belülre tűzte ki.

Ügyvédként hajlandó más lakosoknak is segíteni ebben a problémában, akiknek azt ajánlja, őrizzék meg a számlákat a befizetett parkolási díjról, valamint figyelmeztetné szeretné őket, hogy a díj visszafizetését csak két évig igényelhetik.

Az EEI azonban elutasítja a parkolási díj visszafizetését. Úgy vélik, a várossal kötött szerződés érvényes. Sőt, mivel eddig nem tartanak számon olyan bírósági határozatot, amely ennek az ellenkezőjét mondaná ki, így a parkolási díjak eddigi beszedését is jogszerűnek tekintik.

Forrás: Košice:dnes