Négyre emelkedett a kassai főpolgármester-jelöltek száma, miután a RadoslavProcházkavezetteSieť (Háló) párt bejelentette, hogy a 37 éves AlenaBašistová pedagógust és menedzsert indítja a novemberben esedékes önkormányzati választásokon. Rudolf Bauer, Kassa-Nyugat városrész jelenlegi polgármestere, aki szintén főpolgármester-jelölt, a múlt héten elmondta, Bašistová jelölése még inkább a jobboldali szavazatok megoszlásához vezet, és a jelenlegi főpolgármesternek kedvez – utalt ezzel arra is, hogy júliusban a KDH egykori tagja, JánDečo is bejelentette, főpolgármester szeretne lenni, és indul az önkormányzati választásokon.

Rudolf Bauer márciusban jelentette be jelöltségét, és június elején mutatta be választási programját, mely egyben az őt támogató nyolc jobbközép politikai formációból álló nagykoalíció (MKP, SDKÚ, KDH, KDS, NOVA, SaS, OKS és a DS) választási programja is, mivel a benne lévő pártok együttműködése a városi képviselő-jelöltekre is vonatkozik. Richard Raši jelöltségét június utolsó napján Peter Žiga, a Smer-SD kassai kerületi elnöke jelentette be, és Raši választási programját is bemutatták.

Az már most biztosnak tűnik, hogy ennél még több főpolgármester-jelöltje lesz Kassának. A TIP nevű párt is külön jelöltet állít, akit holnap mutatnak be. (mmi)