Újabb tehetséges művész távozott a deszkákról. Látó Richárdot (1974- 2021 †) a koronavírus utáni tüdőgyulladás vitte el. Richárd egyik legutolsó munkája a Parasztopera volt  ahol zenei vezetőként dolgozott, a darabot Rédli Károly rendezésében mutatta be a Kassai Thália színház.  A zenés alkotást 2020 októberben csak a ”kameráknak” tudták bemutatni, akkor még lapunknak Richárd arról beszélt, hogy reméli hamarosan nézőközönség előtt is játszhatnak mert nagyon hiányzik nekik  a nézők reakciója a nevetés a taps. 

A Parasztopera „videó” bemutatóján készült utolsó interjúnk
Látó Richárddal a Thália Színházban

A Thália színház színészeit mély fájdalomként érintette a gyászhír, szerettek Richárddal dolgozni.

”Egy igaz barát, egy csupaszív ember, egy csodálatos muzsikus. Életem minden szép és nehéz pillanatában jelen voltál ” így emlékezett meg a szociális hálózatokon Richárdról Dégner Lilla a Thália Színház színművésze. Látó Richárd  A Kassai Thalia Színházban vendégként több darabban is dolgozott, mint zenei vezető (Fekete Péter, Padlás, Kassa Orfeum és Koldusopera).

Látó Richárd 1974. május 21-én született Szabadszálláson, a zenéhez való viszonya pedig kiskorától kezdve megmutatkozott. Zenei tanulmányait Kunszentmiklóson kezdte el, majd a Szófia utcai jazz zenei stúdióban tanult a jazz-zongoristák legjobbjaitól. Tanult Sein Ferencnél, majd Ifjabb Rátonyi Róbertnél, később pedig a Bartók Béla Konzervatóriumban sajátította el a zeneszerzést csínját-bínját Fekete Győr Istvántól. 1996 márciusában került Kecskemétre, ahol örök szerelem jött létre ő és a színház között. Kezdetben korrepetitorként számos zenés darabban vett részt, élete első nagy élménye a Jézus Krisztus Szupersztár volt. 23 évesen zongorázott a zenekarban, ami meghatározta a pályafutását. Számos darabhoz, külföldi színházaknak is írt kísérőzenét, 2014-ben pedig megkapta a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést. Munkásságát elismerték emellett Patkós Irma-díjjal és Pro Cultura-díjjal, de kétszer nyerte el az Évad embere-címet is. (forrás: BAON)

Látó Richárd  A kecskeméti teátrum karmestere, vezénylő korrepetitora 46 éves volt.

Nyugodjon békében