Elsős mechatronikus és műszaki líceumos tanulóink tanulmányi kiránduláson vettek részt a tornaljai LVD cégben. Az LVD globális központja a belga Gullegem városában található, de gyártó létesítményei vannak Belgiumban, az Amerikai Egyesült Államokban, Olaszországban, Szlovákiában (Tornalja) és Kínában. Saját irodákkal, közvetlen képviselettel rendelkezik a világ több mint 47 országában. 

Az LVD cég világelső a fémlemezgyártó berendezések tervezésében és gyártásában, és az iparág legátfogóbb termékeit kínálja. Berendezéseink és szoftvereink innovatív és integrált fémmegmunkálási megoldásokat kínálnak a gyártási folyamatok javítására és a Smart Factoryra való átállásra. 

A Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola és a tornaljai LVD cég között együttműködési szándék és partnerkapcsolat létezik, a cég az iskola 2,5-es átlagig teljesítő tanulói számára hónapos ösztöndíjat (150 euró) ajánl fel négy éven keresztül, amennyiben az iskola befejezése után a gyártó létesítményt választja munkahelyéül a diák. A kassai Ipariból sok érettségizett diák is a gyárban találta meg számításait, és ott dolgozik.

Rigó Gy.