Új programmal csalogatja Vinna a természet kedvelőit, akik úgy érzik, ideje elszakadni a modern technika világától és egy kis időt a szabadban tölteni. A japán elnevezésű Shinrin Yoku, más néven erdőfürdőzés, egy olyan új technika, mely a természet atmoszféráját használja nyugtató terápiának.

A természetben eltöltött idő bizonyítottan enyhíti a depressziót, fejleszti a koncentrációs képességet és a kreativitást. Ez a természeti kúra még a 1982-ben terjedt el Japánban az erdőgazdálkodási minisztérium által, abból a célból, hogy a keményen dolgozók minél több időt töltsenek el a szabadban. Intuitívan mindnyájan érezzük, hogy a szabadban töltött percek pozitívan hatnak ránk. Éppen ezért 1990-ben elindult egy kutatás, mely azt volt hivatott bizonyítani, hogy az erdő gyógyító erővel szolgál. Ez Japánban már orvos által előírt terápiának számít. Köreinkben, Szlovákiában a Vinnai-tó menti erdőben érhető el ez a program.

Jelentkezni a https://www.lesnykupel.sk/my-account/ weboldalán lehet. A terápia során egy hosszas séta vár ránk, miközben megtanítják velünk, hogy miként válhatunk eggyé a természettel és hogyan fogadjuk be az erdő és a fák gyógyító erejét. Elsajátíthatjuk a gyógynövényekből készült elixírek receptjeit, és a terápia végén még egy kis finomsággal is kecsegtetnek.

 Pásztor Eszter