A koronavírus egyre rohamosabb tempóban való terjedése miatt a Kassai Repülőtérnek is szigorítania kell az óvintézkedéseken. Ennek értelmében, hasonlóan más városok reptereihez, itt is megmérik az érkező utasok lázát. Az egészségügyi minisztérium által elrendelt intézkedés a délutáni prágai, bécsi, düsseldorfi, varsói és londoni járatokkal érkezőket érinti.

Minden Kassára érkező utasnak ki kell töltenie egy kérdőívet még a repülő fedélzetén. „A kérdőív később majd lehetővé teszi az adott személy szükség esetén való azonosítását és felkutatását. A Kassai Repülőtérre való leszállást követően, az utasok testhőmérsékletét a Regionális Egészségügyi Hivatal kirendelt szakemberei fogjak megmérni.” – magyarázta Karolína Linhartová, a repülőtér szóvivője.

Ez az intézkedés a pozsonyi és a poprádi repteret és érinti. Az ország fő higiéniai szakembere, Ján Mikas elmondása szerint amennyiben a fedélzeten koronavírus tüneteket produkáló személyt találnak, a leszállást követően azonnal egy speciális mentő fogja elszállítani a kórház infektológiai osztályára, ahol izolálásra kerül.

Ezen kívül a reptéren található egy izolációs-helyiség is, valamint krízishelyzet esetére egy külön parkolóhely a repülőgépek számára.

Forrás: Kassai Repülőtér