Kívánok most minden jót,
Drága jó bort, olcsó sót,
Jó kenyeret, szalonnát,
Melléje meg pogácsát!

Nem sokkal a félévi szünidő előtt a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola alsó tagozata is megünnepelte a téli ünnepkör legvidámabb eseményét- a télűző és a tavaszváró farsangot, amelyre az elmúlt hetekben mindenki izgatottan készült.

Mivel az iskola tornaterme jelenleg felújítás alatt áll, ezért az idén minden osztály a saját osztálytermében mulatozott. A karnevál megnyitóján a vidám farsangi kavalkád télkergető mondókákat skandálva járta végig az épületet. Majd a gyerekek az előtérben pingvintáncot roptak, száguldoztak a szerelemvonattal, sőt még limbó- hintóztak is. A mulatság jó hangulatához a vállalkozó kedvű negyedikesek nagy sikerű moderntánc bemutatója is hozzájárult.

A feldíszített, karneváli  hangulatú osztályokban bemutatkozott a jelmezes társaság. Mindenki ötletesnél ötletesebb maskarába bújt, megelevenedtek a népszerű mesefigurák, a szuperhősök, a rajzfilmsztárok. Találkozhattunk Hana Montanával, a Jégvarázs Elzájával, Piroskával, a Hableánnyal, a Pókemberrrel, Batmannel és Zorroval. Tapsolhattunk indiánoknak, cowbojoknak, varázslóknak, boszorkányoknak, vámpíroknak, nindzsáknak, bohócoknak, egérkéknek, bagolynak, papagájnak és tic-tak cukorkának. Mint általában, a királylányokból és a tündérekből az idén sem volt hiány. Az álarcosbált kreatív vetélkedők és ügyességi versenyek sokasága tarkította, a legnagyobb izgalommal mégis a tomboladíjak kisorsolását várta mindenki.

Köszönet a szülőknek, a nagyszülőknek, akik az éhes-szomjas gyereksereget finom sütikkel, pogácsákkal és az elmaradhatatlan farsangi fánkokkal halmozták el.

T.M.