Különleges nagymacskával gazdagodott a kassai állatkert. A Salim névre keresztelt  fehér tigrist  a kassai vadaspark Pozsonyból  kapta.  Az indiai származású fehér tigris mindössze egy éves, az új kifutót egyenlőre még óvatosan kerülgeti.

,,A kifutó nyitva van, de  nem kényszeríthetjük oda. A tigris tudja mikor jön el a megfelelő idő,” – árulta el portálunknak Emilia Kornucová, a tigris gondozója.

Salim a park Lucky nevű tigrise mellett kapott helyet, de egyszerre nem csodálhatják őket a látogatók. A két vadmacska váltakozva mutatkozik majd a közönségnek, ha összeengednék őket egymásnak esnének.

,,A fehér tigrist a pozsonyi állatkerttől kaptuk  kölcsön, akik tulajdonában van a tenyésztő pár is. A tigriskölyköt az anya eldobta magától, így azt  az állatkert gondozói nevelték fel,” – tette hozzá Erich Kočner, a kassai állatkert igazgatója

Az Indiában őshonos, veszélyeztetett fajokhoz sorolt fehér tigris kassai képviselője jó étvággyal büszkélkedik. Naponta 4-5 kiló húst fogyaszt. Felnőttkorára akár 200 kilogrammot is nyomhat. Ha sikerül alkalmazkodnia, véglegesen a állatkertben maradhat.