Ha önnek is fontos, hogy a városban javuljanak a kerékpározás feltételei és sportolna is, itt a tökéletes alkalom!

Minden hónap utolsó péntekjén, így április 29-én is 17:17-es kezdettel eseményt szerveznek a kerékpárosok számára. Az Állami Tudományos Könyvtár elől indulnak a kerékpározni vágyók. A csengők és a lámpák elengedhetetlen kellékek, ugyanis fontos, hogy mindenki jól látható és hallható legyen.

,,A Critical mass általánosan értelmezve ünnepség és felvonulás. Ilyen módon szeretnénk rámutatni arra, hogy nincsenek megfelelő feltételek biztosítva a kerékpározók számára, legfőképpen a mi városunkban. A kerékpár nem csak sport, de közlekedési eszköz is. Az autó egészséges és környezettudatos alternatívája’’ – írják a Facebookon létrehozott esemény oldalán a szervezők.

Az akción bárki részt vehet, kortól függetlenül. Fiatalok és idősebbek, családik kisgyermekekkel, aktív és passzív kerékpározók egyaránt. Az érdeklődők a nyilvános Anička parkerdő területén fognak kerékpározni. A szervezők zenés programokkal és frissítővel várják a részvevőket, akik érdekes információkat tudhatnak meg a projektről és a kerékpározásról.

Barbi