Az Európai Mobilitás Hetén belül, szeptember 16-tól 22-ig lehetőségünk nyílik féláron utazni a Szlovák Vasúttársaság személy (Os) és regionális expressz járatain (REx). Emellett ezeken a járatokon még a kerékpárjainkat is ingyen szállíthatjuk, külön jegy megvétele nélkül, viszont csak a kapacitás kimerítéséig. Továbbá, fontos megemlíteni, hogy ezt a típusú jegyet nem lehet megvásárolni az Ideme vlakom alkalmazásban, csupán a pénztárnál vagy a társaság weboldalán, ahol majd ezt a lehetőséget kell választanunk. Bővebb információ itt érhető el.

A kampány idei szlogenje a Tisztább közlekedés mindenkinek! 

Emellett a Kassai kerület elővárosi (helyközi) autóbuszain érvényes chipkártya kiváltása is ingyenes lesz. Az önkormányzat ezzel szeretné motiválni a lakosokat arra, hogy az autó helyett inkább az autóbuszokat válasszák. Rastislav Trnka megyeelnök megjegyezte, hogy a tapasztalat azt mutatja, a kártyával rendelkező utasok gyakrabban használják a tömegközlekedést.

A kampányban az eurobus és az Arriva Michalovce autóbusz-társaságok vesznek részt, az IDS Východ (Integrált Közlekedési Rendszer – Kelet) kártyáit pedig az interneten, a buszpályaudvarokon és a társaságok ügyfélközpontjaiban lehet majd megvásárolni. Ha viszont postával szeretnénk kiszállítani a kártyát, annak az illetékét már saját magunknak kell állni. A kártya emellett érvényes lesz az Eperjesi kerületben is, valamint a kővetkőző városok városi járatain: Kassa, Igló, Rozsnyó, Tőketerebes, Nagymihály. Az integrált közlekedési rendszerről itt olvashat bővebben.

A Kassai Közlekedési Vállalat (DPMK) portálunk megkeresésére elmondta, hogy idén nem lesz ingyenes az utazás a jogosítvánnyal rendelkezők számára, viszont ehelyett szeptember 17-től 22-ig lehetőség nyílik a Városi kártya 1 euróért való megvásárlására, amelyet a vállalat ügyfélközpontjaiban, a Roosevelt utca 3 és a Bardejovská utca 6 címeken tehetünk meg. Az online bérletvásárlásról, illetve a kártya pénzzel való feltöltéséről itt írtunk.

 

 

 

 

 

Forrás: Kassa megye, ZSSK, DPMK