A Kassa Megyei Önkormányzat több évtizedes halogatás után végre elkezdte a Nagyida és Perény közötti  III/3315- ös út felújítását, melyen öt határmenti községből Nagyidán át Sacát érintve lehet a Kassa felé vezető főútra csatlakozni.

Ratislav Trnka, a megye elnöke a munkálatok megkezdése kapcsán arra emlékeztetett, hogy ennek az útnak az építésekor az elődei még nem számoltak olyan forgalomterheléssel, mint ami az utóbbi évek során bekövetkezett. Utalt arra is, hogy a rekontrukcióra váró 3.5 kilométer hosszúságú  útszakaszon, Perény határában egy hidat is át kell építeniük, mert az mostani állapotában már a használhatóság határára került. „Ennek az útnak a felújítása azért is fontos, mert Nagyidáról ezen lehet eljutni a Kenyheci ipari parkba, tehát így a Kassa-vidéki járásban a foglalkoztatás szempontjából is nagy jelentőséggel bír“- hangoztatta Trnka.

A Nagyida és Perény közötti út és híd felújítása a tervek szerint 470 ezer euróba fog kerülni, amit a megye az Európai Fejlesztési Bank kölcsönéből kíván fedezni. Az említett útvonalon a forgalmat a felújítás ideje alatt sem zárják ki, de irányítani fogják. Az útfelújító munkálatokat 2021 január végéig be kell fejezni.

/sz/