Diego Roda szenvedélyesen imádja a La Ferrarit.  Nem is olyan régen 1,2 millió eurót fizetett egy ilyen luxuskocsiért. Ezt a járművet a nappalijában őrzi, mert úgy véli, hogy a Ferrari biztonságához ezen túl golyóálló, fóliával fedett ablaküveg és márványcsempe is kell. Persze nála a garázsában is legalább öt ilyen márkájú vörös démon parkol.

Roda tavaly ősszel Budapesten karambolozott a vadonatúj Ferrarival. A javítás után a szeme fénye újabb koccanást szenvedett. A hideg gumiabroncsok megcsúsztak az olajos aszfalton. Szerinte a történteket még egy F1-es versenyző sem védte volna ki. Roda nem titkolja, imádja a száguldást. Üzlettársait viszont csak a reklám miatt engedi a kocsiba. A zempléni utcákat jóllehet csak a „közönséges“ autóin járja.

Diego Roda a limitált modellek tulajdonosaival együtt a Ferrari kliensek klubjába tartozik. Ha fel akarja pezsdíteni a „kicsikét” kamionnal szállítja a kijelölt helyre. Minden éven hét hétvégét F1-es versenyzőként tölt el. Ilyenkor Alonso, Massa vagy Schumacher egykori kocsijában ülve élvezi a gyorsaságot. Mindez évente 3 000 euró, plusz a károk, de ez csak az autó kivételes szerelmeseinek adatik meg. E szórakozás során Niki Laudával találkozgat, és három-négy másodperces eltérésekkel versenyidőket fut a pályán. Számára ez az igazi adrenalin. Egy ilyen találkozáson fedezte fel 2012-ben a La ferrarit. Évekbe telt, mire a magyar fővárosba hozták. Ma a nappalijában, Nagymihályban parkol a sportkocsi. Egy arab sejk fia már most érdeklődik a kicsike iránt, de nem eladó. A vállalkozó azt is elárulta, hogy van egy új álma is. Egy 400 ezer eurós sárga Berlinetti Tour de France kocsit parkol be otthonába. Szlovákiában ez is egyedi darab lesz.

 

EME – a Plus7dni alapján